מיזם "יין בחומות"

מיזם "יין בחומות"

ייצור יין מעשי מבציר ועד ביקבוק

ייצור יין מעשי מבציר ועד ביקבוק

2

על התהליך:

אוהבים יין?
רוצים לחוות חוויה מדהימה ולייצר יין בעצמכם?


יש לכם הזדמנות ללמוד ולחוות את תהליך ייצור היין, מבציר ועד ביקבוק!
אצלנו ביין עכו , יקב שיתופי קהילתי, תוכלו להצטרף בכל שנה לחוויה הזאת ולייצר בקבוקים לעצמכם!
בכל שנה מצטרפים אלינו לתהליך כ 50-60 חברים שרוצים להיות חלק בחוויה הזאת.

החוויה כאמור מתחילה מהבציר בסביבות סוף חודש אוגוסט ונמשכת עד ליולי שאחרי, שלב הביקבוק. ניתן להצטרף בכל כמות של בקבוקים החל מ 50. הזנים המיוצרים הם קברנה, קאריניאן ועוד. לאחר שני מחזורים נפלאים שבהם יוצרו כ 10,000 בקבוקי יין, החל הרישום למחזור השלישי!

יקב עכו הוא יוזמה פורצת דרך הפועלת בלב העיר עכו. זו השנה השישית שהמיזם המדהים מתקיים בהצלחה רבה לשביעות רצונם של המשתתפים גם מהתהליך ובמיוחד מאיכות היין. 

היקב מעמיד מידי שנה כ 20 חביות, כאשר הקהילה משנה לשנה הולכת וגדלה, ומורכבת מגברים ונשים. המשתתפים מגיעים ממנעד רחב של גילאים, היקב מעמיד מסלול כשר בפיקוח רבנות עכו, ומסלול כללי, כך שכל חלקי החברה הישראלית לוקחים בו חלק יחד בכבוד ובהבנה הדדית – ערך חשוב בתקופה הרגישה בה אנו נמצאים.

היקב מוביל בהצלחה קורסי יין ויצור יין למעלה מ 15 שנים. היקב מצויד בכל הציוד הדרוש ליצור יין והתהליך מוקפד ומבוקר כל השנה ונתמך בבדיקות מעבדה ובעזרת מעקב המשתתפים אחת לשבועיים.

הרשמו עוד היום לבציר הקרוב!
*מספר המקומות מוגבל!

למי מתאים הייצור?

אוהבי יין על כל הספקטרום שרוצים לעלות קומה בידיעות ובהבנה שלהם, שאוהבים להתנסות בעבודה חווייתית

מי שרוצה לתת מתנה סופר ייחודית, מפנקת ובלתי נשכחת - לבן משפחה, חבר או עובד

מי שאוהב יין ומחפש חברה טובה, קהילתית ומשפחתית לחלוק תחביב וזמן איכות משותף

מי שמעוניין להקים יקב ביתי ורוצה ללמוד ולהתנסות בחוויה ובכל הידע הנדרש

מי שרוצה להתמסר לתהליך, לגעת בטבע ובאדמה, ביצירה ובשינוי לריפוי ולשקט נפשי

פרטים על הקורס:

עלות הייצור: 3200 ₪ ל 50 בקבוקים

עלות הקורס: 3600 ש"ח

למחיר מיוחד לזוגות/ כמות בקבוקים כפולה/ חבית פרטית צרו קשר

לפרטים והרשמה:

רוצה לדבר איתנו על ייצור יין?

אנחנו צריכים ממך שם וטלפון ולאחר מכן נחזור אליך

מרצה ויינן היקב:

ג'ינו כהן

ג’ינו כהן, יינן הבית של יקב עכו, מלווה מאז 2012 את כל פרוייקט עשיית היין והדרכות מעשיות ביקב. במקצועי משמש כאגרונום מקצועי ויועץ לכרמים ובעל יקב פרטי.

אל עולם היין הגעתי אני בעצמי דרך קורס הקמת ייקבים שעברתי במ.ט.י גליל מערבי ומאז התמקצעתי בתחום על כל שלביו, צברתי ניסיון רב במשך שנים רבות ע”י ליווי וייעוץ ליקבים והקמת כרמים.

תמונות מתהליך ייצור היין

רשימת השיעורים בקורס

אמצע חודש אוגוסט תרום בציר ומעבדה (ביקב)

אמצע אוגוסט – אמצע ספטמבר בצירים שונים והכרות את הכרם (בשטח)

ביום הבציר קליטת הענבים ביקב , בדיקות הבשלה, שיעור שמרים. (יתכנו 3-4 ימי קליטת ענבים עפ”י הזנים)

ניהול תסיסות, סחיטה, שפייה (ביקב)

מעבדה – בדיקות סיום תסיסה מלולקטית (ביקבוק בציר 2024 ומילוי חביות בציר 2025)

טופינג נמשך כשנה אחת לשבועיים

ניתוח תוצאות מעבדה מיום קליטת הענבים ועד הכנסת היין לחביות יחלפו כ 3 חודשים, מיום מילוי החביות ועד לביקבוק תחלוף כשנה.

רוצה לקבל פרטים נוספים?

אנחנו צריכים ממך שם וטלפון ולאחר מכן נחזור אליך