יוני 21, 2015

ייצור יין

קורס תיאורטי ומעשי לייצור יין

"לגעת , לטעום ולייצר – יינות הבוטיק של מ.ט.י  גליל מערבי "
קורס תיאורטי ומעשי לייצור יין בחביות / דמיג'אן

לאחר 6 שנים של הכשרות בהקמת יקבי בוטיק , הוחלט במטי גליל מערבי להקים יקב לימודי ייחודי בארץ .

היקב מאפשר לתלמידים התנסות בתהליך יצור מקצועי של  עולם היין , הלמידה מעניקה חדוות יצירה והכרה מקצועית של עולם היין , כל זאת עם ליווי מקצועי וצמוד ברמה הגבוהה ביותר .

יקב מטי הנו יקב לימודי מובהק ויחידי מסוגו בישראל . היקב מצויד במיטב הציוד להכנת יין כך תוכלו להינות מייצור יין ללא עלויות של הקמת יקב פרטי ובנוסף  יסופקו חומרי גלם מובחרים .

תאריך הקורס:  28/08/2017– יום ב' 

משך  הקורס העיוני :  30 מפגשים : ימי שני 

משך  הקורס המעשי  :  עפ"י זמני טיפול ביין התחלת בציר
                               ספטמבר – זני שירז , אוקטובר –זני קברנה   

שעת  הקורס:  17:30-21:30

מקום מפגש : יקב מטי  – דרך המכללה 40 עכו  

הקורס המשולב בנוי מ 2 מסלולים המשתלבים ביחד :

מסלול תיאורטי ליצור יין                                          מסלול מעשי לייצור יין

* 30 מפגשי לימדה בכיתה עיונית                          * 14 מפגשים פזורים לאורך השנה
* סיורים בכרמים וביקבים שונים                            * ביקור בכרם לבדיקות הענבים טרום בציר

* לימודי מעבדה במעבדה משוכללת                      * תהליך עבודה עצמאי ליווי מקצועי ע"י יינן היקב

* חומרי לימוד וספר הדרכה                                   * פסטיבל בציר ביקב קבלת ענבים  זנים מובחרים

מכרמי גליל/ גולן

* יצור היין ויישונו עד לביקבוק

* אפשר למשתתף להכין יין עפ"י הכמויות הבאות  :
   בחבית עץ אלון צרפתי  – 300 בקבוק (225 ליטר)                                                                                                                                                      בדמיג'אן – 70 בקבוק (54 ליטר)

*יקב מטי מספק את כל החומרים , הכלים והאביזרים הדרושים להכנת היין.

הקורס מתקיים ביקב מטי (עכו ) תוך שימוש בכל האמצעים של יקב מטי גליל מערבי  ובתמיכה המקצועית  של יינן היקב יפתח פרץ ( יינן יקבי בנימינה ) .

בגמר הקורס תוענק תעודה מטעם מטי ,
ניהול הקמה ויצור ביקב בוטיק 150שעות אקדמאיות .
יצור יין – תוספת של 90 שעות אקדמאיות 

משך הקורס כ7 חודשים
משך יישון היין כ9 חודשים 

חבית– ככלל, חבית היא האפשרות המועדפת, היא משפיעה במספר אופנים:
היא נותנת ליין את הטעם של העץ ממנו היא עשויה, וגם טאנינים (חומר הנקשר לחלבונים שביין ומשנה את צורתם) שמשמשים גם כחומר משמר טבעי.בנוסף החבית גם עוזרת לחמצן את היין בצורה איטית ומבוקרת,באופן יחסי.
מצד שני היא דורשת יותר תשומת לב (ניקיון, אחזקה וטיפול), חייבת להיות מלאה לחלוטין והיא גדולה ומסורבלת.

"דמיג'אן"  הוא מיכל זכוכית הקיים בנפחים שבין 5 ליטרים לבין 54 ליטרים. בהתאם לגודל הפיה של הדמיג'אן, מתאימים לו מכסה סיליקון עם חור הנועד ל- "נשם" (שסתום חד כיווני להוצאת הפחמן הדו חמצני הנוצר בתהליך התסיסה).
יתרונות-ניתן להזזה ממקום למקום, קל לניקוי.
חסרונות-שביר וחייב להיות מלא.

הערות

  • הקורס העיוני מתחיל אוגוסט 2017 
  • התוכנית הקורס המעשי  תחל כשבועיים לפני הבציר (ספטמבר –  שירז ) (אוקטובר – קברנה
  • תהליך קליטת הענבים והכנת התירוש לתסיסה.
  • כל משתתף ילווה את היין בטעימה ובבדיקות לאורך כל תהליך הכנת היין .
  • מהלך תהליך היישון ילווה בטעימות שבועיות / חודשיות ובטיפולים ביין לפי הצורך.
  • הטעימות יתקיימו עפ"י תאום זמנים שיועבר עם תחילת התהליך.
    יינן היקב יסייע בידכם בעבודה.
  • במהלך יישון היין נקיים מספר פעמים מפגשים מיוחדים אשר יתמקדו בנושא מסויים כגון: תיקוני חומצה, בלנדים, טופינג והכנות לבקבוק.
  • מפגשים עיוניים ומפגשי טעימות יתקיימו   בשעות 17:30-21:30 .
  • הטיפול ביין יקבע לפי הצורך, בתיאום עם המשתתף.
  • תכנית הקורס כפופה לשינויים.

לפרטים והרשמה : ענת גליק – מטי גליל מערבי
טלפון ישיר :  04-9814027 שלוחה 6 , 050-3230802 anat@matigalil.org.il

ניתן למלא פרטים וניצור קשר בהקדם

הקורס המעשי כולל :

  • סיור מקדים בכרם
  • ענבים בכמות המתאימה לחבית (ניתן לבחור מ 2 זנים אפשריים )
  • פינוי הגפת
  • חבית אלון בגודל 225 ליטר / דמיגאן 54 ליטר
  • בדיקות מעבדה
  • חומרי עזר בציר – שמרים
  • בקבוק , שעם , קפסול – עטיפה לראש הבקבוק
  • שעורים עיוניים
  • ליווי צמוד של יינן היקב