ינואר 4, 2015 |

האם כדאי לי לפתוח עסק בתחום המסעדנות ?

 

עסקי המסעדנות אכן זוכים להצלחה עסקית טובה, אך יחד עם זאת חשוב לדעת כי עסקי המזון הינם בין המסוכנים ביותר מבחינה עסקית ונושאים בחובם רמת הסיכון הגבוהה ביותר.

עסקי המזון בכלל ומסעדות בפרט דורשים מומחיות, ידע וכלים ניהוליים ומקצועיים שאין לכל אדם מן השורה.

תופעה מוכרת שמסעדות רבות נפתחות לא ע"י בעלי מקצוע ובחפזון, תחת ההנחה שבמסעדנות ניתן לעשות הרבה כסף. מסעדות רבות פשטו את הרגל עם הפסדים גדולים בשל חוסר ידע מוקדם וניהול כושל. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא, כי בענף זה חלק גדול מההשקעות לא ניתנות להחזר, כמו: שיפוצים, דקורציה ועוד.

על כן מומלץ להתייעץ עם יועצים מומחים דוגמת סניפי מ.ט.י על מנת להכין תוכנית עסקית מתאימה למסעדה.

הנרי ביטון – מנכ"ל מ.ט.י גליל מערבי-קריות